Afeksioni në publik

Afeksioni në publik

Nov 28

A e din se Ligjet e vendeve të Lindjes nuk e lejojnë shfaqjen e afeksionit në publik, madje e dënojnë atë me veprën penale të “veprimeve të turpshme në publik”. Në Dubai, në vitin 2007, një çift i martuar i cili u puth në publik, u dëbua nga shteti, pasi puthjet dhe përqafimet atje janë kategorikisht të ndaluara në mjedise publike. BBC raporton se në po të njëjtin vit,...

Gjuha e kuqe e purpurt

Gjuha e kuqe e purpurt

Nov 27

A e din se ngjyra e kuqe e purpurt është tipike për mungesën e vitaminës B2, si pasojë e absorbimit të dobët në zorrë, për shkak të ndryshimeve të florës bakteriale, të shkaktuar gjatë shërimit afatgjatë me antibiotikë. Majat janë të ënjtura, andaj gjuha ka pamjen sikur të jetë e mbushur me zallë.

Gjuha ngjyrë gështenje dhe “me qime”

Gjuha ngjyrë gështenje dhe “me qime”

Nov 27

A e din se në majën e gjuhës paraqiten fije ngjyrë gështenje, ngjashëm me qimet, në gjatësi prej disa milimetrash. Ndryshimet e tilla mund t’i shkaktojnë pirja e duhanit, mirëpo edhe Candide albicans ose Aspergillus nigera, gjatë shërimit afatgjatë me antibiotikë. Shërohet me barna, për përdorim lokal dhe oral, mirëpo në qoftë se ndryshimet janë të vogla, mjafton...

Çelësat e makinës.

Çelësat e makinës.

Nov 27

A e din se Është e këshillueshme sa here qe del nga shtëpia. Para se te mbyllesh derën, përqendrohu vetëm 30 sekonda dhe pyet veten, ai mora te gjitha? Çelësat, syzat, dosjen, dokumentet…

Përqendrohuni vetëm te partneri

Përqendrohuni vetëm te partneri

Nov 27

A e din se Është shumë e pasjellshme dhe vulgare që kur jeni në festa dhe mjedise të mbushura me njerëz, në një moment të jeni tërësisht i përqendruar te partneri juaj, e në një çast tjetër, pas një ftese për të kërcyer, të bëni prekje dhe flirtime me persona të tjerë.