Milingonat e zjarrit

Milingonat e zjarrit

Dec 27

A e din se…Milingonat e zjarrit janë të afta ti mbijetojnë përmbytjeve duke u kapur së bashku në formë drejtkëndëshi duke marrë pamjen e një anije të madhe. Kjo anije mund të notoj në ujë, duke i lejuar ata të mbijetojnë për javë të tëra.

Struci

Struci

Dec 26

A e din se… Kur struci ka probleme me tretjen ose ka ngrënë një vakt të madh, ai përtyp gurë të vegjël për të ndihmuar tretjen. Struci zakonisht ha bimë, karkaleca dhe fara, por ata nuk kanë dhëmbë. Përtypja e gurëve të vegjël me vaktin i ndihmon ata të grimcojnë ushqimin e tyre siç duhet.

Kafshët që përdorin “sytë mbrapa kokës “

Kafshët që përdorin “sytë mbrapa kokës “

Dec 25

A e din se…Disa kafshë kanë fuqinë për të përdorur “sytë mbrapa kokës “, – pak a shumë. Lepujt dhe papagajtë janë të vetmet kafshë që mund të shohin prapa tyre pa lëvizur kokën. Kjo është për shkak se sytë e tyre mund të kthehet shumë mbrapa, duke u dhënë atyre vizion shumë më të mirë se shumica e kafshëve dhe njerëzve.

Luanesha

Luanesha

Dec 24

A e din se…Luanesha realizon më shumë se 90 për qind të gjuetisë, ndërsa meshkuj ulet dhe relaksohen në shumicën e kohës.

Qelbësi

Qelbësi

Dec 23

A e din se…Qelbësi bëjnë “kërcimin e lumturisë”, kur janë të ngazëllyer. Shikoni qelbësin nga afër, kur ata janë të ngazëllyer në lidhje me diçka, dhe ata do të performojnë një kërcim të veçantë që konsiston në hedhje anash, përdredhjen e bishtit, dhe fërshëllimën e një zhurme. Ata zakonisht e bëjnë këtë lloj kërcimi, pasi kanë arritur të...

Faqe 1 prej 27123451020...Fundi »