Gurët gjigandë sferikë të Costa Rica-s

Gurët gjigandë sferikë të Costa Rica-s

Nov 03

A e din se…Në vitet 1930, kërkimet për të zgjeruar plantacionet e pemëve të bananeve në Costa Rica, rezultuar mjaft të pasura në një drejtim tjetër. U gjetëN duzina sferash gjigante të gurta, disa prej të cilave ishin përsosmërisht sferike. Gurët varionin që nga madhësia e një topi tenisi, në një diametër tjetër të jashtëzakonshëm prej 2.44 metër dhe me peshë 16

Guret Ica

Guret Ica

Nov 01

A e din se…Në fillim të viteve 1930, një antropolog i Ica-s në Peru, Javier Cabrera, zbuloi qindra gurë ceremonialë të groposur në varret e Inkasve të lashtë. Dr. Cabrera, ka mbledhur më shumë se 1100 gurë të tillë që vlerësohet të jenë të periudhes para 500-1500 vitesh. Ato janë quajtur në kolektivitet, guret Ica. Gurët kanë të pikturuar arinj, shumë prej të...

Piramidat

Piramidat

Jun 20

A e dini se në Peru ka më shumë piramida se Egjipt

Ndërtesa më e lartë

Ndërtesa më e lartë

Jun 01

Ndërtesa më e lartë prej 558 metrave është duke u ndërtuar në Xhakarta të Indonezisë.

Statuja e Jezu Krishtit

Statuja e Jezu Krishtit

Nov 17

A e din se Statuja e Jezu Krishtit, 13 toneshe dhe me gjatesi 3 metra, e zhytyr 40 metra nen detin e Maltes.

Faqe 1 prej 512345