Statuja e Jezu Krishtit

Statuja e Jezu Krishtit

Nov 17

A e din se Statuja e Jezu Krishtit, 13 toneshe dhe me gjatesi 3 metra, e zhytyr 40 metra nen detin e Maltes.

Tempulli i rrallë budist

Tempulli i rrallë budist

Jan 30

A e din se ndodhet në një prej vendeve më të izoluar në botë, në një majë mali vullkanik në Burma, por tempulli i “Taung Kalat” është “Meka” e të gjithë besimtarëve budistë. I ndërtuar në një shpat mali, që del mbi 1 200 metra lartësi, për të shkuar në tempull duhet të ngjisësh më shumë se 777 shkallë dhe e gjithë kjo pas një rruge të lodhshme në këmbë...

Piramida e Keopsit

Piramida e Keopsit

Jan 26

A e din se Piramida e Keopsit është quajtur nga shkencëtarët “Libër shkencor i shkruajtur në gurë” pasi : është percaktuar se meridiani që kalonte nga maja e piramidës, ndante në dy pjesë të barabarta deltën e lumit Nil dhe përputhej me drejtimin veri-jug lëvizjet e hijës së piramidës shënonin orët e ditës dhe jepnin dhe datat e sakta të ekuinokseve dhe...

Bateria e Bagdatit

Bateria e Bagdatit

Nov 19

A e din se E ashtuquajtura bateria e Bagdadit eshte pershkruar per here te pare nga arkeologu gjerman Wilhem Konig ne vitin 1938.Nuk dihet me siguri nese e ka zbuluar gjater germimeve apo gjetur ate ne bodrumet e muzeut por dihet me siguri qe eshte gjetur ne vendin e quajtur Khujut Rabu ne periferi te Bagdadit.Ky vend ka qene zona ku jetonin parthinet te cilet nuk njihen per zhvillim teknologjik...

Skeleti 2 milion vjecar i nje femije

Skeleti 2 milion vjecar i nje femije

Nov 15

A e din se Një fëmijë që ka jetuar rreth 2 milionë vjet më parë mund të ndihmojë shkencëtarët të zbulojnë rrugën e evoluimit të njeriut.Bëhet fjalë për një skelet të fosilizuar, i cili është gjetur në Malapa Sterkfontein të Afrikës së Jugut, zonë që cilësohet si djepi i njerëzimit nga profesori Lee Berger i Universitetit te Johanseburgut.Shkencëtarët janë duke...

Faqe 1 prej 41234